Двије општине Републике Српске добиле донирана ватрогасна возила

За потребе Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице општине Лопаре дана 16.12.2023. године стигло је потпуно опремљено навално ватрогасно возило, које је донирао аустријски град Салцбург уз посредовање Мајевичанина Златка Стојановића, који је рођен у селу Пељаве.

Старјешина Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Лопаре Јово Ђурић је у својој изјави навео да наведено возило посједује резервоар запремине 2000 литара, те да је опремљено електро-агрегатом који покреће развални алат за саобраћајне удесе, брусилице и друге уређаје који се налазе у њему.
Поред наведених алата посједује моторне тестере за сјечење дрвета, бетона, лима и широк спектар остале опреме која се користи приликом пожара и техничких интервенција.

Такође медији су дана 26.12.2023. године објавили да је општини Котор Варош донирано ватрогасно навално возило ТЛФ-4000 од стране госп. Енвера Моралића, власника више компанија, а који је рођен у Котор Варошу. 

Возило измеђ осталог посједује четири изолациона апарата, ЛЕД концепт освјетљења, хигијенску опрему, преносни генератор, хидраулични алат за спасавање, комбиновану пумпа, брзо и средње навално витло, монитор за воду 1800 литара/мин и преклапајући свјетлосни ступ расвјете 360 степени“, навео је за медије начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Vatrogasni Savez RS