Одржан радни састанак ВСРС у Модричи

Дана 23.09.2022. године у згради општине Модрича одржан је радни састанак Ватрогасног савеза РС на коме је, поред руководства присуствовао и већи број представника чланица Савеза, тј. ватрогасно-спасилачких јединица из цијеле Републике.

Тема састанка је била проблематика везана за ефекте примјене одредби Закона о заштити од пожара. Након што су присутни информисани о закључцима са одржаног округлог стола организованог од стране МУП-а дана 13.09.2022. године у вези претходно поменуте проблематике повела се расправа те су изнешена мишљења и приједлози како би се у наредном периоду изнашла боља законска рјешења.

Генералнo се указало на недостатке појединих одредби постојећег законског рјешења, а посебно у вези опремања и обучавања ватрогасно-спасилачких јединица у РС те да је потребно да се ова област регулише посебним законом, тј. законом о ватрогаству.

Договорене су смјернице око приједлога који ће се упутити МУП-а те даљи правци и кораци у којем би требало да се изнађе боље законско рјешења из области ватрогаства.

Изјаве за медије је дао предсједник Савеза Горан Стојаковић.

Vatrogasni Savez RS